Przystawki:
- Różyczka z łososia na placku ziemniaczanym
- Tatar z łososia
- Carpaccio wołowe
- Pasztet staropolski z żurawiną
- Pulka ze śledziem
- Pomidor z mozzarellą
- Sakiewki szpinakowe
- Bruschetta
- Fileciki z kaczki na sosie miodowo żurawinowym
Zupy:
- Krem z pomidorów z mozzarellą i bazyliowym pesto
- Rosół z kluseczkami
- Zupa brukwiowa
- Wykwintna zupa rybna
- Zupa cebulowa z grzanką serową
- Żurek staropolski z białą kiełbasą i jajkiem
- Barszcz czysty
- Krem z mini marchewki z nutą pomarańczy
- Krem z brokułów
- Krem ze szparagów
- Dyniowa z gruszkami
- Zupa ogórkowa
- Zupa pomidorowa z makaronem lub ryżem
- Zupa kalafiorowa z kluseczkami
- Flaki
- Zalewajka kościerska z polędwiczką
- Zupa borowikowa
Dania główne:
- Łosoś wellington na dzikim ryżu
- Filet z sandacza w sosie śmietanowo- porowym
- Sola w panierce parmezanowej na sosie z czerwonej kapusty
- Pstrąg pieczony w folii
- Roladki wołowe faszerowane pomidorami suszonymi i mozzarellą na sosie z prawdziwków
- Pierś faszerowana kasztanami na sosie demiglas
- De volaille
- Sakiewki drobiowe faszerowane szpinakiem i suszonym pomidorami na sosie paprykowym
- Kaczka po staropolsku z pomarańczami na czerwonej kapuście
- Grillowana pierś z kaczki podawana na modrej kapuście w sosie żurawinowo miodowym
- Polędwiczka wieprzowa w sosie z zielonego pieprzu
- Polędwiczka marynowana szpikowana śliwką wędzoną na sosie własnym
- Polędwiczka wieprzowa w sosie kurkowym
- Kaszeb schab faszerowany kapusta i grzybami
- Królik w sosie winno-śmietanowym
- Przepiórka faszerowana na sosie żurawinowym
- Trio mięsne w duecie sosu z czerwonej cebulki i wina
- Zraziki po szymbarsku
- Papryka faszerowana kaszą jęczmienną zapiekana z parmezanem
- Pierogi z mięsem lub kapustą
- Kotlety sojowe
- Kotlety kapuściane
- Tarta z porami
- Kotlety z kaszy kuskus z sosem pieczarkowym
- Pieczarki faszerowane szpinakiem
Dodatki:
- Ziemniaczki opiekane w ziołach
- Różyczki z puree ( duschee )
- Ryż biały / kolorowy / dziki
- Makaron kolorowy „Penne”
- Kluski śląskie
- Ziemniaki po kaszubsku
- Ziemniaki w mundurkach
- Puree ziemniaczane
- Kasza gryczana
- Kasza jęczmienna
- Frytki
Surówki / sałatki :
- Z marchewki z jabłkiem
- Z kapusty kiszonej
- Z białej kapusty
- Z kapusty czerwonej
- Z pomidorów i cebulki
- Buraczki
- Sałatka grecka
- Sałatka cesarska z czarnymi oliwkami
- Warzywa grillowane
- Marchewka duszona z masłem i pietruszką
- Z kiszonego ogórka i cebulki
Dania ciepłe w bemarach:
- Sola na peperonacie
- Roladki z soli atlantyckiej w sosie curry
- Sandacz w sosie porowo-kurkowym
- Łosoś w sosie koperkowym
- Dorsz na sosie szpinakowo- śmietanowym
- Kurczak w sosie słodko-kwaśnym
- Pulpety drobiowe
- Klopsiki koktajlowe w sosie chrzanowym
- Medaliony drobiowe w pieczarkach
- Karkówka po myśliwsku
- Bitki wieprzowe w sosie własnym
- Zraziki w sosie podgrzybkowym
- Kaczka na czerwonej kapuście
- Wątróbka w sosie jabłkowym
- Bakłażan zapiekany z mozzarellą w sosie pomidorowym
- Makaron ze szpinakiem i fetą
- Wegetariańskie gołąbki
- Bigos
- Risotto
Serdecznie zapraszamy!
|
|